Σκιομαγειρέματα

Ο θίασος Καρελά στο mabakita
Μετά τις sold out παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για δεύτερη συνεχή χρονιά, την παράσταση «Ερωτόκριτος» στο θέατρο Κάππα και την περιοδεία του στα σχολεία εντός και εκτός Αττικής, ο Θίασος Ηλία Καρελλά ετοίμασε μια νέα ξεχωριστή παράσταση θεάτρου σκιών την οποία θα παρουσιάσει το ερχόμενο Σάββατο στο mabakita

Σας περιμένουμε

Τo Σάββατο 22 Οκτώβρη
στις 7:00 το απόγευμα.
Η είσοδος για το κάθε παιδάκι 
είναι 9 ευρώ με τον χυμό.

Διαδώστε τα νέα:

Λίγα λόγια:

Σε μια περίεργη κουζίνα, ο Καραγκιόζης μαγειρεύει  για τους παλιούς και νέους φίλους του με βασικά συστατικά το γέλιο, την αφήγηση, το τραγούδι και το παιχνίδι μια παράσταση- πολυθέαμα. Με φόντο ένα τρισδιάστατο σκηνικό, ο μετρ του Καραγκιόζη Ηλίας Καρελλάς μαζί με την ηθοποιό Κωνσταντίνα Γκόρου φορούν το σκούφο και την ποδιά μαγειρικής και μας προτείνουν… τη «Συνταγή της Επιτυχίας»:

Πρώτο πιάτο: Τα ντουλάπια της κουζίνας είναι γεμάτα με συνταγές. Οι δύο μάγειρες μας ταξιδεύουν στον κόσμο του θεάτρου σκιών, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά αγνά υλικά και μας μαθαίνουν πώς φτιάχνεται μια νόστιμη παράσταση Καραγκιόζη. Μετά από λίγη ώρα, το κυρίως πιάτο είναι έτοιμα για σερβίρισμα!

Κυρίως πιάτο: βλέπουμε την παράσταση του Καραγκιόζη, που σας προτείνουμε από τον κατάλογο, επιλέγοντας  παραδοσιακά και σύγχρονα έργα από το πλούσιο ρεπερτόριο του θιάσου.

Επιδόρπιο: οι μικροί θεατές  συμμετέχουν σε διαδραστικά παιχνίδια, μαθαίνουν τα μυστικά του επαγγέλματος, μπαίνουν στην κουζίνα, ανοίγουν το βιβλίο μαγειρικής και ετοιμάζονται να «μαγειρέψουν» οι ίδιοι τις δικές τους συνταγές – ιστορίες.

Λίγα λόγια για τον θίασο Καραλλά:

Ο Καρελλάς άρχισα να παίζει με τις σκιές, όταν ήταν πολύ μικρός και όλα τότε γύρω φάνταζαν μικρά. Οι άνθρωποι, οι υποχρεώσεις, τα προβλήματα ήταν όλα μικρά σαν τις σκιές του Καραγκιόζη στο μικρό φωτισμένο μπερντέ της γειτονιάς. Όμως, μεγαλώνοντας μεγάλωσαν και όλα γύρω του. Οι υποχρεώσεις, τα προβλήματα, τα συμφέροντα ήταν όλα μεγάλα. Έτσι, το μόνο που θύμιζε την όμορφη εκείνη μικρή εποχή, ήταν αυτός ο θίασος των σκιών... Συνέχισε, λοπόν, να παίζει με αυτές τις σκιές δίνοντάς τους πνοή, ζωή, με μεγάλη αγάπη και αφοσίωση. Προσπάθησε και προσπαθεί να κάνει το κοινό του να γελά και να ταξιδεύει σ΄έναν άλλο κόσμο, μικρό μα τόσο όμοιο με αυτον τον μεγάλο που ζούμε... Έως σήμερα με το μικρό χάρτινο θίασό του, ψυχαγωγεί τόσο τους μικρούς, όσο και τους μεγάλους βλέποντας μικρά και μεγάλα χαμόγελα.
Αυτή είναι η μικρή του επιτυχία και μια μεγάλη πρόκληση, γι’ αυτό προσπαθώ και συνεχίζει...


Ιστοσελίδα: http://thiasoskarella.weebly.com/

Συντελεστές εκδήλωσης

Παίζουν: Ηλίας Καρελλάς, Κωνσταντίνα Γκόρου
Σκηνικά- Κοστούμια: Θίασος Ηλία Καρελλά

Παρακολουθήστε τις εκδηλώσεις μας

Σχόλια